Отказването от цигарите е труден процес, но не е невъзможен. Обществото на победителите екс пушачи е огромно. Универсалният начин за преодоляване на навика да се пуши е чрез занимания, създаващи положително настроение. Само щастлив човек има силата да преодолява всичко, което го спъва и разрушава здравето му.

Информацията за опасностите е достатъчно богата, но е по-добре човек да разбере как да изяви енергията и силите си без цигарите.

Насочете вниманието си към предимствата на живота без цигарен дим: екс пушачите имат повече пари, по-добро здраве, по-добро качество на живот и със сигурност миришат по-добре.

В сайта "Откажете цигарите с Барса“ може да прочетете мисълта: "След като победите цигарите, нищо няма да ви спре да постигнете целите си”.

Снимка:Thinkstock/Getty Images

Взелитe решение да се откажат от цигарите, чрез съвети за хранене и упражнения за справяне със стреса, стъпка по стъпка успешно вървят към живот без цигарен дим.

Когато решите да се откажете от тютютнопушенето, превърнете това намерение във ваша първостепенна цел. Направете го по време на отпуската.

Липсата на никотин в организма повишава апетит, но и забавя обмяната на веществата. Специалистите препоръчват повече консумация на пълнозърнест хляб, бобови варива, плодове и зеленчуци, които да регулират храносмилането.

Започнете редовно да ходите на фитнес или да бягате в парка. От физическото натоварване се освобождават ендорфини - хормоните на удоволствието. По този начин няма да допуснете напълняване и ще подобрите настроението си.

Душевният комфорт, който постигате с цигара в уста, заместете с любими музикални парчета. Разтърсващата музика може да ви извади от затруднена ситуация, в която по навик посягате към кутията с цигари.

Снимка:Thinkstock/Getty Images

Цигарата емблематично върви с чашка ароматно кафе, затова развийте вкус към чая. Чаят дава нови различни вкусове и може да отвлича вниманието ви от желанието за пушене.

След спиране на цигарите с изненада ще установите, че разполагате с повече време, защото преди това сте накъсвали работния си процес с всяко излизане за поредната цигара.

Петдесет от веществата в тютюневия дим са канцерогенни. С всяка нова цигара рискувате да не бъдете част от този прекрасен свят.

Ако сте спечелили своята битка срещу цигарите, вие заслужавате поздравления.

Снимка:Thinkstock/Getty Images

Отговори на въпросите, свързани с иновативната методика I Quit Smoking, може да получите на сайтовете www.iqsbulgaria.com и www.uni.npo.bg.