Синоптиците продължават да прогнозират дъжд и през август. Когато сме отделили време в натоварения си график и средства, за да поддържаме стилна прическа, защо да позволим на дъжда да я съсипе? Вероятно ви се е случвало старателно изправената с преса коса за кратко време да бухне във всички посоки, след като сте се озовали под дъжда. Мили дами, не помрачавайте настроението си! Има какво да се направи. 

Ето съвети за поддържане на прическата, въпреки дъжда   

Собствени коафьорски умения употребете в по-небрежна прическа. Приложете фиби, шноли и ластик, за да оформите косата в уникална за вашето лице очарователна прическа.

Кокът е перфектната прическа за влажно време и при липса на време.

Закачливата странична опашка е ефектна прическа, за която са необходими само 2-3 фибички и един атрактивен цветен ластик.

Перфектната конска опашка е предложение, подходящо за топлите влажни дни. Изглежда ефектно дори за по-официални събития. Може да завържете опашката с коса и след това да сплетете падащата част в плитка.

Дългата коса сплетете в "рибена кост”, за да не се накъдри или бухне под дъжда.

Точно сега е моментът да използвате стилизиращите продукти - гелове, кристали, вакса, пяна и лак за коса със силна фиксация, ако искате да запазите прическата си, въпреки дъжда. При използване на сешоар оставете косата леко влажна и върху нея нанесете стилизиращия продукт. В противен случай добре изсушената и оформена коса ще развали стилната си форма във влажното време.

Разбира се, сгъваемият чадър трябва да се превърне в задължителн атрибут в дамската ви чанта в дъждовните дни. Добре оформената коса е рамка на красивото женско лице.