Eгото, онази част от вас, която ви пречи да бъдете щастливи. Промъква се точно, когато най-малко желаете.
Психологичен експеримент за разбиване на егото освобождава живота от нещата, които причиняват отчаяние. Звучи невъзможно, но когато го разберете, може да се освободите от неговата хватка. Започнете с отговор на въпроса: "Що за проблеми мислите, че имате?” Може би имате проблеми, защото нямате достатъчно пари, нямате любов, не изглеждате добре, не сте умни. Защо мислите, че имате тези затруднения? Проблемът е в начина на мислене.

Вие определяте ситуацията като добра или лоша.

Всеки проблем, който задържате в себе си, е от егото, а то е напълно оформено и се поддържа от миналото.
Естествено е да искате да не съжалявате и да не се безпокоите за нищо, но егото постига сигурността като се предпазва от критика и неодобрение чрез бездействие. Егото спира развитието, стопира човек да вземе това, което иска от този живот. 

Проблемите идват изцяло от мислите.

Ако се основават на егото, те се коренят в страха. Страхът, че не сте достатъчно добри, че нямате достатъчно пари, имоти, образование, знания, умения. От хората във вашия живот, които искате да впечатлите и да отговорите на техните очаквания, егото ви се опитва да получи одобрение на всяка цена. Не бихте имали проблеми въобще, ако видите психологията на егото по този начин.

Не търсите начин да впечатлите когото и да било,

да търсите одобрение и благосклонно приемане чрез компромиси за ваша сметка. Решение има -

психологичен експеримент да живеете без его за една седмица.

Ако го направите точно, няма да имате проблеми. Без значение какво се случва в живота ви, винаги имате право на избор. Направете сутрешна медитация с думите: "Вселена, предавам ти моето его. Нямам нужда от него. Предавам ти го с удоволствие.” Представете си го как то се разтваря и изчезва. Този експеримент е за тези, които търсят и искат по-щастлив начин на живот без притеснения и страхове. Помага да не се приема всяко събитие твърде лично, особено от по-чувствителни хора. Ако човек желае, може да се избави от егото си с разбрането, че

идентифицирайки се с егото, то заплашва щастието му. 

"Когато един човек се индентифицира със специфични характеристики (външен вид, професионално развитие, принадлежност към една нация или религия), тези характеристики са същевременно изходната суровина, която умът оформя до едно компактно его.” Екхарт Тол. 

Не мерете успехите си как се справяте в добри времена, а колко отстъпвате в лоши времена.

Снимка:Thinkstock/Getty Images

Човек е отговорен за всяка своя реакция по всяко време. Превъзмогнете желанието винаги да сте прави. Изоставете стремежа за вечна победа над другите. Не търсете сигурно одобрение от околните. Ако действително не искате да има бъркотия във вашия живот, изоставете напълно егото с яснота как и защо сте го изявявали досега.