Нервната сила контролира живота ни, затова трябва да я поддържаме здрава и мощна. Можем чрез собствените си усилия да пазим и изграждаме стабилна нервна система. Това е начинът да си осигурим добро здраве в годините напред и красиви човешки взаимоотношения в своята среда. Предлагам ви някои от

препоръките на д-р Пол Брег за изграждане на нервна сила:

1. Освободете ума си от безпокойствата и страховете, които са ненужен разход на нервна енергия. Използвайте медитация, арт-хобита и спортуване.

2. Съзнателно поддържайте позитивна нагласа, която постепенно ще се превърне в навик. Това ще ви помогне да изградите мощна нервна система.

3. Непременно стойте далече от хората, излъчващи мрачно настроение и агресивност.

4. Осигурете си 8 часа дълбок, спокоен сън всяка нощ.

5. Спазвайте хранителна програма, която ще ви поддържа вътрешно чисти и здрави, без девитализирани храни, напитки и изкуствени стимуланти. Правете разтоварителен ден един път седмично с плодове и чай.

6. Изпълнявайте всекидневно физически упражнения за разтягане.

7. Излизайте на слънце и чист въздух сред природата.

8. Дишайте дълбоко, за да си набавяте повече животворен кислород дълбоко в долната част на белите дробове. Той е най-добрият ”тонизатор” за нервната система.

9. Къпете се всекидневно, като се обливате с гореща и студена вода.

10. Контролирайте отрицателните мисли и емоции. Достатъчно трудно се преодоляват изпитанията, които не можете да избегнете - не е нужно да търсите други начини за изтощаване на нервите.

11. Научете се чрез автотренинг да релаксирате автоматично след напрежението от активността. Посещавайте релаксиращи спа-процедури.

12. Радвайте се на живота най-пълно всеки ден. Смейте се, пейте, тананикайте си, свирете си и танцувайтe! От сърце и душа се забавлявайте!