На тази мисъл ме наведе написаното от Робин Шарма в книгата "Наръчник по величие”. Същевременно повечето от нас знаят, че и да "спим в офиса”, т.е. да прекараме цялото си време на работа, няма да станем от това по-продуктивни. Както и, ако акуратно следим пристигащата информация в електронната поща, не ставаме по-креативни. Р. Шарма е още по-краен: "Отказът да излизате в отпуска няма да ви превърне в звезда”.

Новите идеи се раждат, когато човек е отпочинал, радостен и умее да цени всеки момент

Това е ключа към добрата реализация и изява с отличен професионален принос. Затова намерете време за релаксация. Смейте се с колегите си. Вкючвайте в живота си нови  дейности, които ви носят радост. Дори само

20-30 минути за себе си в добро разположение на духа ни превръщат в по-добри колеги, по-добри хора и по-продуктивни професионалисти.

Снимка: freedigitalphotos.net

Прекрасно е, че със средствата и начините за забавление ставаме по-креативни. Добре е да го проумеем и да го превърнем в собствен стил на живот. Именно релаксацията, ваканцията и времето за забавление носят повече успехи, респ. и повече пари.

Използвайте летните уикенди за излизане от населеното място -

на река, в планина, край язовир, на басейн, на морето. Разгледайте музеи или нови археологически разкопки. Или просто си починете и се наспете. Всичкото това правете с безусловното убеждение, че не си пилеете времето.

Снимка: freedigitalphotos.net