Водете хранителен дневник и измервайте пулса си след хранене. Сами ще разберете кои са "проблемните” ви храни.

Алергизиращите храни причиняват ускоряване на пулса

Измерете пулса си преди хранене и 30 минути след хранене. Ако се увеличи с 6 до 8 удара в минута, проверете кои от поетите храни са алергени за вас. Този метод - пулсов тест за алеригия, е предложен от Артър Кока. 

Когато получавате неприятна реакция след ядене на определена храна и се случва всеки път при нейното консумиране, вероятно имате алергия.

Алергични реакции могат да се проявят като обриви, кихане, тъмни кръгове или торбички под очите, замаяност, дискомфорт в стомаха, диария, прекомерна жажда, подуване на крайниците и др. Много важно е

да знаете към коя храна сте алергични, за да я изключите от менюто си.

Започнете да си водите дневник, в който да записвате консумираните от вас храни.

В дневника записвайте показанията на пулса преди и след хранене,

вашите реакции, настроение, качество на съня, редовност на дефекацията. Така сами ще установите храните и обстоятелствата, които ви причиняват проблеми. 

Най-често срещаните хранителни алергени:

- Мляко - прясно и кисело
- Яйца - яйчни кремове и сосове
- Риба, раци, скариди
- Ядки - фъстъци, орехи
- Шоколад, какао, чай, кафе
- Зърнени храни - пшеница, царевица, овес, ръж

Хранителни алергични реакции може да се получат от  зеленчуци и плодове, но по-точно от токсичните пестициди.