Седемте принципа на чистотата са древни мъдрости за изграждането на благочестив и щастлив живот. Като повечето неща, и те са изключително прости и лесни за следване. Обикновено хората сами усложняват нещата. Прочетете тези съвети, вгледайте се в себе си, запитайте се кое при вас е така и кое е различно. По-щастливият живот ви чака. Той е само на 7 стъпки разстоние.


1. Чисти ръце
Не вземайте нищо ненужно и чуждо. Не се облагодетелствайте за чужда сметка. Ако получите пари, които не са предназначени за нас, или се сдобиете с такива, изкарани с измама, те ще докарат проблеми на тялото и живота ви. Струва ли си?

2. Чисти уши
Човек е истински тогава, когато спре да слуша думите на злобните и суетни хора. Пазете слуха си от клюки и разговори без смисъл.

3. Чисти очи
Не замърсявайте зрението си със завист. Гледайте, но не пожелавайте това, което някой друг има, а вие – не. Това само ще замърси очите ви. Пазете взора си чист, като обръщате внимание и съзерцавате красивото около вас, то е част от съвършенството и великолепието на света.

4. Чиста уста
Не замърсявайте устата си с излишно многословие и сквернословие. 

5. Чисто тяло и дрехи
Пазете тялото и дрехите си чисти. Бъдете внимателни към външния си вид и се грижете за себе си така, че да ви е приятно да се гледате.

6. Чисти мисли
Изключете всички негативни и неприятни мисли от съзнанието си.

7. Чисти душа и сърце
Човешката душа е най-чистото и светлото. Вслушвайте се в нея. Не си позволявайте да игнорирате позивите й, защото ще ви струва скъпо. Ако ръководите живота си от нейните подсказки, ще изминете най-благоприятния жизнен път.