.
ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

Какво се случва, ако се научим да поставяме граници

LadyZone.bg | преди 1 година
2111059174.jpg
Когато знаете какво искате от живота, вие ще знаете и как да го постигнете.

Затова е важно да бъдете в хармония със себе си и външния свят. Не бъдете плахи и свенливи. Отстоявайте правата и достойнството си, бъдете настоятелни и съумявайте във всеки един важен за вас момент да поставяте нужните граници.

#Ще станете по-съзнателни

Самоосъзнаването е изкуството на признаването на вашите собствени и вътрешни чувства, нужди и потребности. Научите се да поставяте граници в изискванията на другите спрямо вас, които могат да се окажат в разрез с вашата вътрешна хармония и душевност. Научете се да разграничавате собствените си мисли и чувства от тези на околните. Това ще ви помогне да откриете верния път към личното си самоосъзнаване, да вникнете по-надълбоко вътре в себе си и да чуете по-ясно какво ви говори вътрешния ви глас.

#Ще бъдете по-добри приятели и партньори

Да си поставяте граници, означава да си позволите време за себе си и хората, които обичате. Ако вие не се научите да поставяте граници и да определяте сами сроковете, тогава други ще го направят вместо вас, а това в повечето случаи няма да ви хареса.
#Ще се грижите по-добре за себе си
Когато вие знаете в кой момент да кажете „стоп”, говори, че вие имате ясна представа кои са вашите лични приоритети. Това не означава, че сте егоисти. Напротив – означава, че знаете какво искате както в името на собственото ви щастие и благоденствие, така и в това на другите.

#Притесненията ви ще намалеят

Постоянно позволявате нуждите на другите да диктуват поведението ви, а това се отразява негативно и изтощително както върху вашето емоционално и психическо състояние, така и на личните ви интереси. Водейки живот без граници, вие се съгласявате с това, което другите ви налагат да правите, източвайки личния ви психологически ресурс и сили. Резултатът е – живот под стрес и постоянно и натрапчиво чувство на тревога и неудовлетвореност. Или по-лошо, вие напълно игнорирате собствените си потребности. Ако поставите разумна граница на всичко това, притесненията ви значително ще намалеят.

#Ще започнете да водите по-добър социален живот

С цел да се предпазите от липса на време и душевен дискомфорт, трябва да се научите да говорите да това, което можете или не можете да понесете. Бъдете ясни и кратки. Изразявайки собствените си нужди и потребности, ще позволите на другите да опознаят по-добре способностите и качествата ви. Всички тези характеристики са елементи на добра комуникация с околния свят. Затова по-скоро общувайте, отколкото да очаквате нещата да се случат от самосебе си. Питайте, интересувайте се, споделяйте тревогите си – така и другите ще се научат да спазват граници в отношението си към вас.
#Ще се научите да имате по-голямо доверие към хората
Изразявайки притесненията, емоциите, желанията или потребностите си с другите, и поставяйки определени граници на вашето отношение към тях и тяхното към вас, означава, че вие един вид им гласувате доверие. А по-голямо доверие означава по-добри взаимоотношения.

Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите
Били ли сте жертва на сексуално насилие?