Всеки си има домашни задачи, които би изпълнил с желание, както и такива, които с удоволствие би прехвърлил на някой друг. Ако някой обича да сгъва дрехите за гардероба, то друг би предпочел да пусне прахосмукачка в цялата къща...

Миенето на съдовете - особено след вечеря с приятели у дома - често е сред най-оспорваните задължения в семейните отношения.

Според доклада на неправителствената организация CCF (Съвета на съвременните семейства) двойките, които мият заедно съдовете за хранене, определят отношенията си като по-удовлетворяващи. Проучването показва, че всяка друга домакинска задача е определяна като по-маловажна от миенето на чиниите.

За много от дамите това е досадна работа, която понякога включва неприятни и засъхнали останки от храна. Така при двойките, които споделят тази задача, се наблюдава по-ниска удовлетвореност от взаимоотношенията им.

Тези, които обаче споделят неприятната задача, не само се чувстват по-добре във връзката си, но и правят по-добър секс.

Снимка: istockphoto.com

При повечето двойки, които живеят на семейни начала, жените поемат почти всички домакински задължения - те перат и прибират прането, чистят къщата и тоалетната, готвят и разтребват след гостите.

Това не само отнема физическа енергия на дамите, но и липсата на помощ ги потиска. Малко помощ, за която и да е от задачите, ще ги накара да се почувстват оценени.

Една от причините миенето на съдове с партньора да влияе положително на връзката, е, че това е чудесна възможност за работа в екип. Единият измива чинията или чашата, а другият подсушава и реди.

Ако имате съдомиялна машина – един я зарежда, а друг прибира чистите съдове по шкафовете. Струва си да опитате, нали?