За втори път водещият специалист в областта на аюрведа д-р Торсунов идва в България. Този път неговото присъствие в България е свързано с тридневен семинар на тема „ Преодоляване на стреса “.

Харизматичен лектор и автор на множество книги, д-р Торсунов представя познанието на древните веди по разбираем и лесно приложим начин. Темите, които засяга, са: психология на семейните отношения, правилно възпитание на децата, ведическа култура и медицина, астрология, личностното развитие и промяна на съдбата.  Той е създател на оригинална методика за лечение комбинира грижата за духа, ума и тялото.

Семинарът „Преодоляване на стреса“, който ще бъде представен в България, е насочен към широката аудитория от желаещи да работят върху себе си, мислещи и развиващи се личности. Предназначен е за хора, които не са съгласни със своята жизнена ситуация в момента и искат да я променят в личен, професионален и в здравословен план. Защото здравето на тялото е непълно без здраве на духа, емоциите и ума.

Семинарът ще се проведе в три поредни дни (27, 28 и 29. 01.2017 г.)  в зала 6 на НДК. Нужно е предварително закупуване на билети, които са на цена от 39 до 79 лв. Всеки участник, закупил комбиниран билет за трите лекции, ще получи подарък - книга на д-р Торсунов.

А ето откъси от консултация на д-р Торсунов по повод любовна раздяла и стрес. 

"Според аюрведа в сърцето се намира центърът на човешкия разума, центъра на ума и душата.Това е много важно място, защото там се намира любовта. Когато двама човека, които са се обичали, се разделят, по една или друга причина, болката в разума е едно от най-трудно преодолимите неща. Представете си, че сте си ударили пръста – след ден ще ви мине. Но когато ви боли сърцето, това продължава много по-дълго. В резултат на тази емоционална промяна се появява и стресът. Това състояние обичайно продължава половин година. Ако след 6 месеца то приключи, значи не сте развили силен стрес, но сигурно и чувствата ви не са били толкова дълбоки."

"Стресът е силно изпитание от съдбата. Той е важен етап в живота на човек. Защото именно по време на стрес човек променя съдбата си." 

"Пред стресирания човек обикновено има два изхода – да деградира или да запази психиката си стабилна. В кризисни моменти обаче традиционните методи не работят. Нито работата, нито приятелите, нито почивката помагат и успокояват. Стресът при раздяла с любим човек протича в няколко етапа. В първия той си задава въпроса дали да се върне и да продължи нещата по старому, или не. Но ако стресът е много силен, той просто трябва да спаси себе си, защото може да загуби способност да работи и спи нормално. Единственият начин да излезете от състоянието на стрес е да се обърнете към духовното."

"Когато е стресиран, човек има нужда от духовна енергия. В такива моменти е добре човек да е заобиколен от духовни хора, да се разходи в гората, или в близост до вода, на открито, широко пространство. Важно е да разбереш какво те успокоява и периодично да го повтаряш."

"Ако стресът продължи повече от две години, може да се развие хронично заболяване, което има необратими последствия за здравето."