.
ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

Продължителното използване на мобилни телефони предизвиква рак

Евгений Милов | преди 1 година
мобилни телефони
Снимка: iStock
Неправилната употреба на мобилните телефони може да предизвика раково заболяване, постанови италиански съд

Италиански съд постанови агенцията за здравно застраховане INAIL да изплаща месечна инвалидна пенсия на Роберто Ромео, заради доброкачествено раково заболяване на мозъка след продължителното използване на мобилен телефон в работата.

Неправилната употреба на мобилните телефони може да предизвика раково заболяване и вреди на човешкото здраве, потвърди за първи път в света съдът в северозападния град Иврея.

Сега 57-годишният пациент ще получава специална пенсия в размер на 500 евро месечно за лечение на професионалното заболяване, което развил след използване на мобилния си телефон в продължение на 15 години по 3-4 часа дневно.

Проф. Анжело Леви изрази експертно мнение в съда, че "облъчването с радиовълните на мобилни телефони трябва да бъде класифицирано като ракообразуващо", което Световната здравна организация включи сред потенциално канцерогенните агенти още през 2011 г.

Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите
Пролетното почистване е?