Кога за последно ходихте на екскурзия в чужбина? А кога за последно се глезихте със спа процедури? А мислили ли сте как двете неща могат да се съчетаят по приятен и не толкова болезнен за портфейла ви начин?

Чували ли сте за т. нар. приключенски душове? За няколко секунди те могат да ни преведат първо през дъждовните тропически гори на Африка, след което и през освежаващите , почти смразяващи дъха, полярни области на Антарктида. И естествено за целта не трябва да си резервираме скъпи хотели, самолетни билети и да организираме транспорт.

Услугата приключенски душ се предлага от повечето спа центрове, като средство за охлаждане на тялото след процедури в сауната или парната баня.

За удоволствието и приключенското изживяване на цялото тяло се грижат комплекс от стимуланти – пуска се вода с различна температура (от студена до топла); използват се дюзи с различно налягане и големина, които имитират едър дъжд, мъгла, ситни капки дъждец; кабините разполагат и с дюзи, които освен вода, впръскват и аромати, които допълнително подсилват усещането за екстремност; за настроението вътре в кабината се грижат и светлини, които променят интензитета и цвета си, както и музика, която допринася за пълния релакс.

Снимка: Thinkstock/Guliver Photos

Приключенският душ е за всички авантюристични натури, които са готови да изпробват различната лечебна и релаксираща сила на водната терапия и не се страхуват да прекосяват континенти със скоростта на светлината.

Е, бихте ли опитали смесицата от вода с различна температура, музика, аромати и светлинно шоу, за да доставите глътка екзотика на тялото си?