За да доставим на близките и своите гости повече комфорт и радост в празничните дни, освен вкусни ястия, може да приготвим различни питиета.

Тук следват идеи за безалкохолни топли и студени напитки, които са подходящи за купон и празнично настроение.

Божественият топъл шоколад

Към какаото може да добавите и малко разтворимо кафе. Да се напръска с лешников сироп без захар или да се добавят 2-3 капки течна ванилия.

Смесено кафе с пуричка канела

За сутрешно ободряване и добър тонус допринася топла чаша кафе с настъргано индийско орехче и няколко късчета ментов бонбон. Преди да сварите кафето предварително поръсете кафеените зърна с канела, джинджифил или индийско орехче.

Силно ароматичен чай

Снимка:Thinkstock/Getty Images

Отлично средство за сгряване е чаша билков или черен чай. За подсилване на аромата най-напред накиснете подправки във водата за чая. Просто оставете да покъкри водата за няколко минути със смлян кардамон, пръчица канела, карамфилче, семе анасон или зърна черен пипер. Прецедете водата и тогава пригответе чая по начина, в който го обичате. Ако сте домакин на празничен брънч, пригответе двойно повече количество, отколкото е необходимо.

Блещукаща наслада 

Напитка за тост от газирана минерална вода и свеж натурален сок. Натурален сок от боровинки, нар, ябълки или други по ваш избор залейте с минерална вода. Може да обработите за кратко с блендер 1/3 сок с 2/3 газирана минерална вода.

Вода чудо

Добавете резенчета плодове към каната с вода. Оставете да престои в хладилник, за да се поемат ароматите. Може да използвате ягоди, портокали, череши, манго или киви. Добавете резенче свеж джинджифил, круша, краставица, розмарин, мента, босилек или лимон.

За спокоен сън избягвайте кофеиновите напитки в късния следобед. За вечерите предпочитайте декофеинизираните кафета и черен чай.