Човешко е да искаме да се променяме и да се стремим към нещо по-добро за себе си. Най-масовото желание е да запазим младостта и енергичността си. Не по-рядко се наблюдава желанието да свалим килограми, за да изглеждаме така, както бихме искали. Всички тези стремежи и желания изискват от нас упоритост и постоянство в постигането им. Обикновено това включва да се спазва диетичен режим, да включим в личната си програма време за спорт или курсове по танци. От личен опит знаем, че все нещо се случва и се отказваме от позитивната промяна още в първите няколко дни. Много лесничко се връщаме към установения начин на поведение и любимите стари привички.

Доказано е, че за изграждането на нов навик са необходими около 21 дни

Когато знаем това, по-лесно ще устоим и няма да се откажем още в първата седмица. Отказването настъпва, защото винаги промяната поражда стрес от неизвестното и известна болка, например от физическото натоварване, независимо дали е спорт или танци.

Новите навици Робин Шарма, сравнява с новите обувки, които след като ги поразтъпчем около три седмици, вече няма да ни стягат и ще ни станат удобни.

И сега, когато сме на ясно, че ако преодолеем първите 21 дни, в неотклонно следване на новосъздадения навик, ще ни бъде много по-лесно, отколкото сме могли да си представим. Затова, делови хора, анализирайте личните си навици и си обещайте, че ще направите промени в предстоящите 21 дни, именно тези промени, за които мечтаете много отдавна.