Ние имаме избор как да изживеем живота си. Да, така е. Ако фокусираме вниманието си върху своите мигове на успех, ще си припомним усещането за свобода и огромната вътрешна сила. Достатъчно е да се вгледаме в себе си и ще открием, че връщайки се към неприятни преживявания в миналото, сами се приковаваме към предишния начин на живот. Вземете решение и се отървете от тези вериги. Хубаво би било да се поучим от миналото, но след това е наложително да продължим напред. Великолепна е мисълта на Джон Темпълтън

”Съсредоточете се върху това къде искате да стигнете, вместо върху това, къде сте били”.

Докато определяте приоритетите си, целите си и посоките си в живота, мислете позитивно и оптимистично. И не забравяйте онези, които могат да ви последват, защото най-добре тича онзи, който обезопасява пътя за идващите след него.

Въпросът за това как най-правилно да живеем е занимавал и занимава мисълта на велики мислители. ”Хубаво е, че в живота на всеки има определени паузи и прекъсвания, които принуждават нехайния да се замисли, а лекомисления - да стане по-сериозен; моменти, в които единият начин на действие приключва и започва друг” - Самюел Джонсън.

Изберете днес да напреднете в живота и да изпитате радост от пълноценен живот

Когато вниманието е насочено напред, шансовете да намерим енергия и сили да премахнем всички ”камъни”, които сякаш спъват плавния ни напредък, са огромни. Вярвайте, че всеки миг се грижи за себе си. Съсредоточете се върху онова, което искате да постигнете и отворете въображението си за новите възможности.