Всеки има нужда от почивка - вие също. Осигурете си най-обикновените неща: шапка, очила и плажна чанта с книга в нея. Лятната ваканция е дългоочакваният момент да лежите на плажа под чадъра с четиво в ръка. Няма как да не потънете в дълбоко забвение от стреса и преумората.  

Може да се вглъбите в любовен роман, криминале или екшън - същинската почивка, която трансформира страха и стреса в спокойствие и самочувствие. Изберете сюжет, от който ще се почувствате напълно нов човек. Често съпреживяванията изграждат ново виждане за живота и мястото ви в него. Всяка интересна книга е възможност за по-лесно общуване с околните и обогатяване на езика.

От опит споделям, че на плажа детските приказки са отличен начин да задържите децата си около вас, още повече когато вие им четете. Учудващо е, но така може да "завоювате" нови приятелчета от плажа и няма да се притеснявате, че децата ще стоят с часове и няма да искат да излязат от морето. Децата са много щастливи, когато ви виждат отдадени с цялото си внимание само за тях. Толкова малко време имате за близост, когато са на училище, а вие на работа. Освен това ще си имате обща тема за обсъждане, например за характерите на различните герои.  

Една нова книга, четена на плажа може да ви омае с романтика, мечти, приключения, любов и супер герои. Смятам, че ви е познато това усещане. Потърсете нов роман на ваш любим писател или автор, за който са ви говорили колегите. Много книги са подходящи за четене през ваканцията, включително поезията, за която не сте имали настроение отдавна. Затова разнообразете почивката си с хубави книги.