.
ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

По-зрелите жени имат предимство като майки

Евгений Милов | преди 1 година
зряла жена
Снимка: iStock
Момичета, не бързайте с майчинството...

Момичета, не бързайте с майчинството, защото по-зрелите жени са по-добри майки и имат по-позитивно отношение като родители от младите.

Въпреки повишения риск от усложнения при бременността, спонтанен аборт, преждевременно раждане и вродени увреждания у новороденото, по-възрастните майки са по-малко склонни да се карат или наказват децата си, които демонстрират по-малко поведенчески, социални и емоционални проблеми в развитието между 7 и 15-годишна възраст.

Сравнено с младите майки, по-възрастните жени се тревожат по-малко за бременността, по-успешни са в началото на майчинството, имат по-положителна настройка към бъдещото родителство, по-позитивно отношение към децата си, създават по-стабилна връзка с партньора и получават по-висок образователен ценз. 

В Дания средната възраст за забременяване е 30,9 години, като броят на бебетата с майки над 40-годишна възраст е нарастнал четворно за последните 30 години, отбелязва проф. Дион Зомер, ръководител на изследването от университета в Орхус. 

Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите
Пролетното почистване е?