Щастието не каца на рамото ни просто така. Е, поне не особено често. По-вероятно е ние самите да сбъднем мечтите си, като се потрудим в тази посока. Всъщност учудващо е колко малки са нещата, които можем да променим и да направим живота си една идея по-лесен и по-приятен.

Ето ги и тях:

На висок глас

Когато споделите пред приятелите и/или семейството си какви са мечтите ви и към какво се стремите, ще имате още един стимул да се постараете да ги постигнете. Освен това е много възможно сред тях да намерите не само подкрепа, но и съмишленици, заедно с които да се преборите за онова, за което мечтаете.

Бъдете мили

Когато с малки жестове карате хората около себе си да се чувстват добре, това много вероятно ще ви се върне. Естествено хубаво е да ви идва отвътре, но както се казва, винаги може още. Целете се към 5 "услуги" на ден – правете най-вече онова, което не ви е типично. Например ли? Ами да речем – обикновено не вие изхвърляте боклука? Е, отменете любимия/любимата, майка си, съквартиранта... Сигурни сме, че и самите вие ще се почувствате доволни от това.

Вгледайте се в прекрасния си живот

Извадете снимките, на които сте заснети щастливи и усмихнати - с приятели/ семейство, от любими места, където сте пътували, на родната ви къща – всичко, което намирате за вдъхновяващо. Сложете ги някъде, където лесно можете да им хвърляте по едно око, за да ви зареждат с позитивизъм и да ви напомнят, че чувството на щастие не е непостижимо.

Спрете да трупате

Да, знаем - списания, вестници, брошурки, куп безполезни неща, които обаче фанатично и алогично си пазите за... всеки случай.  Знайте, че обикновено купищата подобни "красоти", на които не можете да намерите място, ви причиняват допълнителен стрес. Изхвърлете ги или им намерете място, където да не са постоянно пред очите ви, за да не ви напрягат.

Почистете бюрото си

Разхвърляното бюро постоянно напомня, че нещо е останало недовършено. Осигурете си спокойствие, като си измислите система за подредба – сметки, рецепти, дори за нещата, които са належащи в момента. Колкото сте по организирани и подредени, толкова повече ще усещате, че контролирате нещата.

Опростете спалнята си

Пазете мира. Хората много често ползват спалнята си, за да я пълнят с вещите, които не знаят къде другаде да сложат. Обаче по този начин тя се превръща в място, където не само, че не можете да си почивате пълноценно, но дори е много вероятно да влияе негативно на романтичните среднощни удоволствия с любимия. Изринете боклука и го занесете в гаража, на тавана, в мазето... където искате. Гарантираме ви, че няма да ви липсва.

Отидете на среща. И й се насладете

А, срещите… да, наистина - трудно е, когато работиш, с децата и т.н. Просто го направете. Изберете нещо, което сте правили с любимия си  в началото на връзката ви, когато още запалвахте страстите... преди толкова време. Така ще си припомните колко сте се наслаждавали един на друг, без да ви трябва нищо друго наоколо, освен той/тя.

Предекорирайте

Някои предмети в дома ви могат да създават у вас чувство на тревога, без дори да го осъзнавате. Махнете всички снимки от трудните времена в живота си и всичко, което ви създава негативни емоции, когато го погледнете.

Направете си дъска

Превърнете едната от стените си в кухнята в „черна” дъска, където можете да си записвате всичко – от уговорки за телефонни обаждания, до срещи и всякакви ангажименти. Когато имате "график" пред очите ви на място, където често сте, няма да забравяте нищо и ще се чувствате по-уверени, че можете да се справите.