Доказана е връзката между стрес и наднормено тегло, съответно и с отпуснат голям корем. Затова първо се справете със стреса, за да се сдобиете с добър силует. Отлагане на мазнини в областта на талията и ханша се налюдава по-често сред хора, които ежедневно пият алкохол или преяждат. Ако сте решили да пиете алкохол, не яжте въглехидратни храни през деня. Бирата, виното, спиртните напитки и коктейлите са много калорични. Консумирайте плодове и зеленчуци, вместо сладки и мазни храни.

Стартирайте с чаша хладка вода на гладно всяко утро. Храните, които предизвикват образуване на повече газове в червата: млечните продукти, зеле, броколи, карфиол, бобовите култури, също трябва да се ограничат.

Упражненията с въртене на кръста укрепват мускулатурата на коремната стена, увеличават секрецията на сок в червата и облекчават изпразването им. Допълнително може да разтривате корема си с двете длани, опрени една до друга, чрез кръгови движения.

Снимка:Thinkstock/Getty Images

Нетренираните гръбни мускули и навикът да ходите с приведен гръб помагат за оформяне на отпуснат корем, дори да не сте с наднормено тегло.

Добрата осанка намалява издутия корем. Забелязали ли сте, че когато изправите гърба, коремът се намалява. Дръжте високо главата си и изправяйте раменете. За да утвърдите този свой навик, ходете в стаята с книга на главата или си представяйте, че носите корона на главата си.

Висене на лост или на шведска стена също помага. За стегнат корем задължително правете упражнения за мускулите на гърба. Когато стоите изправени, тежестта на тялото пренасочвайте върху петите.

Допълнително може да вървите пеш по 30 мин. на ден, което ще допринесе още повече за добрите резултати. Стегнатите крака означават стегнат корем. Сутрин в леглото "карайте” колело във въздуха или станете активен велосипедист.

Коремните преси и лицевите опори са най-подходящите упражнения за плосък корем и тънка талия. Редовните упражнения подобряват тонуса и на коремните органи като по този начин стимулират метаболизма и подобряват храносмилането.

Щом се сетите, че искате красива фигура "гълтайте” корема.

Снимка:Thinkstock/Getty Images