Здравейте и от мен, Александър Иванов. Следя блога Ви с интерес. Това, на което смятам, че трябва да се обърне внимание е проблем, с който много хора се сблъскват, включително и аз. Става дума за наследственото оплешивяване, с което няма как да се пребориш. Много бих се радвал, ако дадете малко повече информация по този въпрос. Интересуват ме начините за справяне с проблема, и по-точно операциите за присаждане на собствена коса - на каква възраст е добре да се правят, какви са предимствата и недостатъците им, добри специалисти в областта? Благодаря Ви предварително! Поздрави, Александър Иванов, firm.

Анотация на разговора с доц. д-р Надежда Тонкин за лечение на косопада можете да прочетете в материала ми от 10.03.2008 г. Впечатлена бях от огромния албум с излекувани хора с тежки форми на плешивост, сред които имаше не само мъже, но и жени и деца. По-скоро техните причини не са, както вие определяте вашата плешивост като наследствена, а в резултат на стресове и фокус на възпаление. Лечението, което тя прилага, е нейна уникална система.

С трансплантация на коса наши специалисти работят повече от 10 години, но все още има какво да се желае. Предимствата са превъзходното самочувствие от наличието на коса, а недостатъците, когато е несполучлива операцията, са, че може да се наложи да си обръснете главата и дори да се виждат белезите на тила от местата, от където са взети космените фоликули за присаждане. От разговори с дерматолози разбирам, че засега като че ли, чуждите специалисти в областта на присаждането на коса са с по-висок процент успеваемост.

Без да ви познавам, с най-добри чувства споделям, че плешивостта не е недостатък.