Повечето от нас живеят с мисълта, че са абсолютно наясно с начина, по който изглеждат и той е задоволителен, дори идеален. Други пък се терзаят за това, че не изглеждат достатъчно добре, макар и да няма никакви обективни причини за това.

И двата варианта са лоши, но ние открихме повече информация за първите. Дали при тях заблудите относно начина, по който изглеждат, са спасението им, за да спят спокойно вечер или е просто отрицание и нежелание да признаят пред себе си, че нещо не е наред… Каквито и да са причините, е хубаво да имаме реална представа за това, с което разполагаме.

Според американски учени, голяма част от хората имат напълно изкривена и дори изопачена представа за външния си вид. Проблемът е, че не става дума за суета, а за факта, че голям процент от хората с наднормено тегло не осъзнават проблема си.

Изследователите от медицинския факултет на Университета в Тексас откриха, че 25% от жените с наднормено тегло се смятат за напълно „нормални” и дори слаби. От друга страна голяма част от участниците в изследването и с тегло под нормата, са прибягнали до много нездравословни диети, защото са се смятали за пълни.

„ Вероятността, човек, който е с наднормено тегло, но не го осъзнава, да започне да се храни здравословно и да спортува, е много малка.”, твърдят лекарите участвали в изследването.

Реално погледнато това е парадокс. От една страна – здравословен вид и добро самочувствие е фантастична комбинация, но от друга страна е добре да сме наясно със здравословното си състояние. Интересно е как собствената ни психика ни играе кофти номера. Тези с тегло под нормата са се подлагали на строги диети, за да се докарат до това състояние, докато онези, които имат нужда от строги диети са много далеч от тази мисъл.

Дали няма нещо объркано в този свят?

Хубавото е, че ние от LadyZone.bg мислим за всичко. Поради тази причина сме предоставили за вас три теста благодарение, на които ще можете да сте „в час” с теглото си и с оптималния прием на калории, който ви е необходим, за да бъдете красиви и… здрави.

Как да измерим индексът на телесната си маса

Как да определим нормите на идеалното за нас тегло

Да изчислим оптималния прием на калории