.

ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

Отслабва ли се от хранене в малки съдове?

Евгений Милов | преди 1 година
малки съдове
Снимка: iStock
Не, дори води до напълняване!

Непрекъснато слушаме за ползите от храненето в малки съдове (и дори с малки прибори) за отслабване, защото така консумираме по-малко храна и напитки, но подходът може да има обратен ефект – напълняване, тъй като сме склонни да поискаме втора порция.

Експеримент с доброволци на "The Conversation" сочи, че пуканките в по-малки кутии не намалили изяденото количество, а обратното – участниците консумирали повече в сравнение с другите, получили голяма кутия. 

Резултатите потвърждават изследването на телевизионното предаване "Food Unwrapped", където участниците изяли два пъти повече храна с малките чинии, отколкото тези с големите. 

Излиза, че всичко опира до самоконтрол и самодисциплина, защото количеството на консумираните продукти не зависи от обема на съдовете. 

малки съдове
Снимка: iStock
Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите
Пролетното почистване е?