.

ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

Образованието в детство определя бъдещите отношения с родителите

Евгений Милов | преди 1 година
дете с родител
Снимка: iStock
Първите пет години са определящи за качеството на живота

Децата, които получават по-качествено образование в най-ранните си години, имат по-добри отношения с родителите си, когато пораснат, сочат резултатите от дългогодишното изследване на "Virginia Tech Carilion Research Institute".

"Показахме, че когато предоставим на уязвими деца и семейства изключително висококачествени услуги – образователни, медицински и социални – това оказва въздействие от голяма и практическа значимост по целия им жизнен път до средна възраст", коментира ръководителят на проучаването Крейг Рейми.

"Добре образованите деца е по-вероятно да имат работа на пълен работен ден, собствена кола, спестявания, по-добри отношения с родителите си и усет за социално равенство, когато пораснат", добави професорът.

Проучването "Abecedarian Project" обванало 96 деца в риск, чието обучение започнало от 6-седмична възраст и продължило до 5-годишна възраст. Подробности вижте в научния сайт Phys.org.

дете с родител
Снимка: iStock
Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите
Пролетното почистване е?