.
ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

Нелечима гонорея се предава по полов път

Евгений Милов | преди 40 седмици
секс
Снимка: iStock
Повтаряме - нелечима, антибиотиците са безсилни

Резултатите от изследване сред 77 страни сочат, че поне трима души в света засега са заразени с нелечима гонорея, която се предава по полов път. Повтаряме - нелечима гонорея, при която антибиотиците са безсилни.

"Бактерията, която причинява гонорея, е много умна. Всеки път, когато използваме нов клас антибиотици, за да лекуваме заразата, бактерията придобива резистентност", коментира д-р Теодора Уи, специалист по човешка репродукция към Световната здравна организация.

Гонореята се предава от човек на човек не само чрез стандартен полов акт, но също при орален и анален секс. Усложненията при гонорея засягат особено жените, причинявайки възпалителни заболявания на таза, извънматочна бременност и безплодие, както и повишен риск от развитие на ХИВ.

секс
Снимка: iStock

Всяка година 78 млн. души по света се заразяват с гонорея, като засега в света има три случая на болестта (Япония, Франция и Испания), при които наличните антибиотици и медицински средства са безсилни. 

СЗО алармира за спешна необходимост от нови лекарства и методи на лечение, които да се справят възможно най-скоро с резистентността на гонореята, преди наличните антибиотиците да станат напълно безполезни.

Използвайте презервативи за безопасен секс и вижте повече по темата вижте в сайта на СЗО.

Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите
Пролетното почистване е?