.

ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

Напълнява ли се наистина от белия хляб?

Евгений Милов | преди 1 година
хляб
Снимка: iStock
Не задължително – всичко зависи от индивидуалните стомашни бактерии на човек

Масово смятаният за нездравословен бял хляб не отстъпва на скъпите ръчно-приготвени продукти в бутиковите пекарни и не води задължително до напълняване, защото това зависи от индивидуалните стомашни бактерии на всеки човек.

Резултатите от изследване на израелски учени от "Weizmann Institute of Science" сред 40 доброволци сочи, че кръвната захар се повишила еднакво при групите, консумирали ръчен заквасен хляб или обикновен бял хляб, но участниците в нито една от двете групи не качили повече килограми. 

Подобно всяка друга храна, реакцията на организма към различните хлябове била напълно персонална, затова не може и да става дума за добра или лоша диета – всичко зависи от индивидуалните стомашни бактерии на човек, коментира д-р Евал Еливан от института.

Считана като основен рисков фактор за затлъстяване, кръвната захар на участниците в проучването била контролирана през 5 минути в продължение на седмици, за да могат изследователите да установят как различните хора реагират на храната.

Специалистите постигнали контрол върху нея благодарение на индивидуална диета, която била коригирана в зависимост от стомашните бактерии на всеки. Хлябът обаче може да бъде опасно вреден за здравето, ако съдържа Е171.

Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите
С какво спите?