1. Дъвчащи бонбони, близалки – те съдържат огромно количество захар, химически добавки, оцветители и т.н. 

2. Чипс – той не е нищо по-различно от смес от въглехидрати, мазнини и вкусови подобрители. 

Картофеният чипс под формата на тънки резенчета от истински картофи е измислен от Криспо Кристал Майнт. Оттогава обаче много неща са се променили.


3.Сладки газирани напитки - състоят се от захар, химически вещества, газове и бързо разпростиращи се из организма вредни вещества. Помислете внимателно преди да сипете в организма си напитка, която може да разяжда дори ръжда. Газираните напитки са вредни и заради високото съдържание на захар – 6 лъжици на една чаша. Затова не се учудвайте, че не може да утолите жаждата си с газирана сладка напитка. 

4.Шоколадови десертчета - гигантско количество калории в сочетание с химически добавки, генетично модифицирани продукти, оцветители и ароматизатори.
 
5.Колбасите и надениците
съдържат невъобразимо количество мазнини. Всичко това обикновено е ароматизирано и със страхотен вкус. Мазнините повишават холестерола в организма, това запушва съдовете, ускорява стареенето, повишава риска от възникване на сърдечно-съдови заболявания. Майонеза (фабрично-произведена) – високо калориен продукт. Съдържа огромно количество мазнини и въглехидрати, оцветители, подсладители и изкуствени добавки. 

4.Кетчупът и различните сосове съдържат оцветители и вкусови подобрители, а често и различни генно-модифицирани продукти.

5.Бързо приготвящи се спагети, инстантни супи, пюрета на прах – в тях няма натурални продукти, а само химия, която е несравнимо вредна за организма.

6.Солта понижава кръвното налягане, нарушава кисело-водния баланс в организма, от нея се натрупват токсини. Ако не може да се откажете от нея, поне я консумирайте в разумни количества.

<slika_2

7.Алкохолът дори в минимални количества пречи на усвояването на витамините. Освен това той е много калоричен. Излишният алкохол понижава работоспособността, предизвиква психически дефекти, възможност за поява на диабет, чернодробни заболявания, зависимост.

Всяка храна, която не е натурална, може да се приеме за вредна, особено тази, която съдържа много мазнини и захар. Ако се задълбочин в темата такива ще се окажат много от любимите ни ястия. Но както показва съвременнара диетология на първо място трябва да поставим умереността. Това е начинът, по който може да избегнем много неприятности, свързани със здравето ни.