Празничните вечери носят удоволствие, но и дискомфорт и умора. Как да се справим с тях, за да остане вечерта приятна до края, а на другия ден да се чувстваме отново свежи и в добро настроение?

След насищащите ордьоври и основното ястие, пуснете музиката, която обичате и потанцувайте. Така ще облекчите стомаха да заеме друго положение, различно от притиснатото и свитото, в което е бил по време на седене.

Освен това, с танците ще направим празника си по-пълен с удоволствия. Всеки от опит знае, че когато е танцувал по време на купон, не получава "умора” от храната или алкохола.

След това е време да посегнем към "енергийната бомба” – празничната торта или сиропирания десерт, в комбинация с чашата топъл чай или кафе, за да не усещаме тежестта в коремната област още по време на храненето.

За по-дълга празнична вечер добро решение е да изпием по един бульон по избор след полунощ.

На следващия ден не дояждайте храната от празника. По-добре я замразете. Със сигурност едно постно ястие на следващия ден ще ви подейства добре.

Сутринта започнете с 1-2 чаши топъл билков чай, например от жълт кантарион (не случайно е известен като "балсам” за стомаха). Намерете ентусиазъм за кратка разходка на свеж въздух с децата, с домашния любимец или с приятели.

Използвайте деня за приятни разговори и по-спокойни развлечения. Така няма как да останете фокусирани върху състоянието на храносмилателния ви тракт след празника.