.

ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

Мигрената крие троен риск от тревожно разстройство

Евгений Милов | преди 1 година
Мигрена
Снимка: iStock
Взаимовръзката между заболяванията варира при мъжете и жените

Страдащите от мигрена са с тройно по-висок риск от развитие на генерализирано тревожно разстройство, сочат резултатите от изследване на канадски учени от "University Of Toronto".

Проучването сред 20 000 души без мигрена и 2200 пациенти с мигрена установява, че оплакванията от тревожно разстройство скачат тройно - от 2% на 6% при представителите на двете групи.

Взаимовръзката между заболяванията е по-осезаема при мъжете, където вероятността за развитие на тревожно разстройство след мигрена била двойно по-голяма, отколкото при жените.

Специалистите обяснява разликата между половете с медикаментозното лечение при мигрена, което мъжете често пренебрегват, а оттам и до развитието на по-силни мигрени, водещи до тревожно разстройство.

Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите
Пролетното почистване е?