#Да не прекаляваме с лютивите храни, тъй като организмът реагира на пикантния вкус, вкарвайки потните ви жлези в работен режим. Причината? Да охлади тялото и стабилизира характерната за него температура. 

#Кофеинът влияе на потните жлези, защото след като бъден усвоен от тялото той стимулира нервната система, която се зарежда с енергия, но води до изпотяване. 

#Честият прием на сол и осолени храни увеличава честотата на потенето. Потта е богата на минерални вещества и соли. Най-често това са метални соли. Солта е една от най-разпространените й съставки, а с нея - натрият и хлорът. Консумирайки големи количества сол затрудняваме собственото си тяло, което се бори да ги преработи. 

#Лимонът е естествено средство, което можем да използваме като органичен деодоран. Достатъчно е да изстискате един лимон и, след това, с памучен тампон да нанесете от сока под мишниците. 

От друга страна съществуват други решения, които ще ви спестят чувството за неудобство, когато се изпотите – било то във фитнес залата и/или в ежедневието.

#Мини-део в дамската чанта е едно от тях. Удобен, лесен за носене и почти незабележим при нанасяне - мини-деодорантът е лесно решение в случаите, когато напрежението ни идва в повече. 

Снимка: Thinkstock


Да носим #естествени материи. Памук и коприна. Това са основните текстилни материали, които ще ви осигурят увереност и спокойствие в екстремни ситуации. 

Да използваме #подложки против изпотяване. Лесни за поставяне и незабележими, тези малки лепенки ще ни спестят много притеснения, свързани с честото потене. 

Снимка: Press office

Имайте предвид, че честото потене може да бъде временно или дълготрайно - хроничното потене се нарича хиперхидроза и изисква консултация със специалист.