.

ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

Медикамент праща в историята зъбните пломби

Евгений Милов | преди 1 година
зъбите
Снимка: iStock
Препаратът за Алцхаймер естествено лекува и регенерира зъбите

Проф. Пол Шарп от лондонския "Кингс Колидж" е открил революционно приложение на медикамента "Tideglusib", който има широко приложение за лечение на Алцхаймер – след поставяне му върху загнил зъб, препаратът спира процеса и напълно го възстановява.

Така вместо поредната пломба в устата, зъболекарите просто ще поставят тампон с "Tideglusib" в отворения зъб, а след като гниенето му спре, зъбът започва да се самоизгражда наново. Медикаментът стимулира стволовите клетки в центъра на зъба, които впоследствие се развиват в специализирани зъбни клетки – одонтобласти.

В процеса се получава увеличено производство на дентин, който по естествен път поправя възникналите дефекти в зъбната структура – за разлика от пломбите, които постигат това с инертен цимент.

зъболекар
Снимка: iStock
Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите
Пролетното почистване е?