Алкохолът е продукт с хилядолетна история. Хората от древността са го възхвалявали като сакрално питие за осъществяване на контакт с боговете. И съвременният човек обича алкохола, заради развеселяващия му ефект. Чувството на оптимизъм и еуфория се получават единствено при ниско ниво на алкохолна концентрация в кръвта. При повишаване на дозата обаче, настроението става депресивно, лабилно, до загуба на задръжки. Именно това е бифазното действие на алкохола - в начало и в малки дози той активира, но по-късно въздейства подтискащо.

Алкохолното опиване се дължи до голяма степен на това, че етиловият алкохол намалява силата на предаване на импулсите по невралните пътища в периферията и преноса на сигналите в мозъка. Това обяснява, защо едновременно подтиска и мисловната и физическата активност на човек. В зависимост от концентрациите му в кръвта се наблюдават различни състояния:
0,2 - 0,99 промила - намалена координация и еуфория
1,0 - 1,99 промила - влошена преценка и нестабилна емоционалност
2,0 - 2,99 промила - нарушения в говора, виене на свят, повръщане
3,0 - 3,99 промила - обезчувственост,  ”дупки” в паметта

Тази година, за първи път се появи и у нас най-новата американска разработка на Jackson Capital Group – ALCOZERO. Това са таблетки, които поставени под езика за разтапяне, за 10-15мин. компенсират до 30% от изпития алкохол и предпазват от махмурлука на другия ден.

Активността на ALCOZERO се дължи на комплекс от билкови екстракти,

сред които са женшен, китайски лимонник, резене, мента, карамфил и други, както и наличие на витамин В1. Всички те са традиционно проверени противоотрови на алкохолното отравяне, които стимулират функцията на черния дроб и бъбреците. Затова още при първите симптоми на леко алкохолно отравяне, когато освен веселото настроение човек усети виене на свят или нарушение в координацията, може да използва ALCOZERO, като се постави една таблетка под езика. С появата на ALCOZERO вече има инструмент, чрез който може да се предпази организма от неблагоприятните въздействия на алкохола, в случаите, когато малко се прекали. Разбира се, по никакъв начин не бива да се смята, че ALCOZERO е някаква модерна панацея, и човек може вече да злоупотребява безнаказано с алкохола.

ALCOZERO компенсира максимум до 30% от изпитото количество алкохол

Благодарение на билковите екстракти с множествено действие, той подпомага сложните обменни процеси на организма и намалява проявите на алкохолната интоксикация. С други думи, ако човек прекрачи прага на собствената си токсична доза алкохол с повече от 30%, организмът му ще бъде подложен на неблагоприятните последици от алкохолно отравяне, независимо от употребата на ALCOZERO и няма да може да се възползва от другата сила на американската разработка – липсата на махмурлук на сутринта.

В анкетата "Страдате ли от махмурлук след купон?”  46 % от гласувалите участници, на възраст 18-25 год. отговарят утвърдително. За хората на възраст над 25 години, данните сочат, че стардащите от махмурлук са 80%.

Много често хора страдат от махмурлук дори при употреба на малки за тях количества алкохол, т.е. без да са били пияни вечерта. На тези хора, една таблетка ALCOZERO, взета преди лягане, би могла да помогне да се събудят в добра физическа форма на сутринта.

ALCOZERO помага при алкохолно отравяне, но след като човек е пил, не бива да шофира, независимо от приема на противоотровата. Алкохолът си е алкохол -  прецаква  именно прецизността, съобразителността, самокритичността, пространственото виждане и бързината на реакциите. Това че не ви е лошо, все още не означава, че преценките ви са правилни.