За да се справите с кръвотечението от носа, трябва да укрепите кръвоносните съдове. Проблемът се повлиява добре и от някои известни от народната медицина лекове.


Закаляването на тялото е едно от най-ефективните и добри неща, които може да направите за себе си - без прием на лекарства, без чужда намеса. Най-важното е да закалявате организма постепенно. Ако просто един ден решите, че вие или вашето дете трябва да свиква със студа и затова трябва да ходи леко облечено, а дотогава дебелите пуловери са ви били най-добри приятели, ще си причините най-малкото остро респираторно заболяване. Закалявайте организма постепенно и бъдете търпеливи.

За укрепване на кръвоносните съдове е необходимо цялостно подобряване на физическото състояние. Изберете си спорт, който ви е приятен, и го практикувайте регулярно. Общото тонизиране на организма ще ви подейства добре цялостно.

Надеждни помощници от народната медицина са настойките от планинска арника, плодовете на конския кестен и отварите от корен на бергения. Консумацията на пресни малини също действа укрепващо.