Кожата много "обича” кокосовото масло като отличен овлажнител. Пречистеното кокосово масло се използва за облекчаване на сърбяща кожа с лющене на лактите, колената и дланите. Подходящо е за хората, извършващи физически труд и работещите при неблагоприятни природни условия за подхранване на сухата и груба кожа. Кокосовото масло влиза в рецептите за локално приложение върху лезиите при псориазис и лющеща се кожа със сухи обриви.

Кокосово масло - част от натуралната козметика

С кокосово масло може да забавите процесите на стареещата кожа, включително върху клепачите. Безценно е срещу напукани пети и ръце. Действа като отличен балсам за устни. 

Снимка:Thinkstock/Getty Images

Подходящ е за профилактика на стриите по време на бременност.  

Маска за подхранване на косата 

Разтопете между пръстите си от кокосовото масло и масажирате корените на косата и целия скалп. Покрийте с кърпа за около половин час. След това измийте косата с предпочитания от вас шампоан.

Ефектът на кокосовото масло е, че оживява косата. Придава й също еластичност и блясък.

Снимка:Thinkstock/Getty Images

http://ladyzone.bg/gallery/zdraven-blog/nachini-da-imate-zdrava-i-krasiva-kosa.html

Наричат го "най-полезната мазнина в света”

Притежава уникален състав и може спокойно да замести слънчогледовото олио, зехтина дори кравето масло. Маслото от кокосов орех не притежава характерния аромат на кокос. При термичната обработка не образува неприятна миризма. С кокосовото масло се приготвят много вкусни основни ястия.

Снимка:Thinkstock/Getty Images

Кокосовото масло се използва широко в сладкарството за бонбони, торти и сладки-кокоски с неповторим вкус.