Супа "Моро” е морковена супа – природен лек при стомашно-чревно разстройство (диария). Тя помага ефективно да се компенсира загубата на течности в организма. Дехидратацията, т.е. обезводняването, особено при бебета и възрастни хора, е сериозно предизвикателство за здравето на човек. Сред основните препоръки на педиатрите и личните лекари, за по-бързо възстановяване след  диария и повръщане, е приготвянето и консумирането на морковената супа "Моро”

Продукти:

500 г моркови

1 л вода

½  ч.л. сол

Морковите сe изчистват и нарязват на кубчета. Варят се около 40 мин., след което се пасират и посоляват. Долива се вода до 1 л и се оставя да кипне отново.

Супа "Моро" се приема добре, както от бебета, така и от изтощени възрастни хора.

Морковите, освен богати на бета-каротини, са основен източник на натрий и калий, елементите, необходими за запазване на водно-солевия баланс. Дори при загубен апетит от заболяването, довело до разстройство, супата е най-подходящата храна за възвръщане на жизнените сили. Морковената супа се препоръчва още при диети за редуциране на теглото и в периода на захранване, след като е проведено лечебно гладуване.

За подобряване на вкуса й, може да се добави малко копър, преди пасирането.