Мили дами, ако сте се грижили за фигурата си в млада възраст, не се страхувайте от годините и след славните 40. Разбира се, има условия, на които трябва да устоите и да станете по-борбени. С увеличаване на годините се увеличават и задълженията ни, но грижата за външния вид не бива да се пренебрегва.

Физически упражнения за тонус на коремните мускули

Утвърдете свое постоянно време за упражнения 2 пъти в седмицата. За предпочитане е посещение на фитнес зала, където нищо друго няма да ви разсейва. Занимания в група с инструктор ще разнообразява сериите от упражнения и винаги може да поискате професионален съвет с какви упражнения да постигнете желания резултат. Ако все пак времето не ви достига, изберете свой кът, където сутрин или вечер ще правите стречинг. И най-леките упражнения стягат кожата и изгарят излишната подкожна мазнина.

Основните упражнения за стягане на корема, които не изискват много време и може да се играят в домашни условия прочетете в следващата статия: 

Продължава с подържане на изправен гръб>>>

Поддържане на изправен гръб

Поддържаният "мускулен корсет" привада не само красива осанка и походка на кралица, но и прибира увисналия корем. Затова трябва да се борите с "епидемията" на съвремието – обездвижеността. Вярно е, че всека жена е много уморена и от работата и от семейните грижи, но може да ходите пеш 1-2 спирки или да изкачвате стълбите без да използвате асансьор. Масажът също помага. Неслучайно го  наричат "мързеливият спорт". Професионално направеният масаж тонизира мускулите, раздвижи кръвта и подобрява еластичността на кожата да не се отпуска.     

Редовно изпразване на червата

Много важно е да нямате здравословни проблеми от храносмилателния тракт. Когато изпитвате дискомфорт от киселини в стомаха, куркане на червата или запек, трудно може да стегнете корема, особено ако всички тези оплаквания са съпроводени с болки и подуване. От вас зависи да се храните редовно, да дъвчете храната търпеливо и да пиете вода през целия ден. За регулиране на стомаха помагат извлек от ленено семе сутрин на гладно или чаша ябълков оцет с мед. Може да се приемат и пробиотици, особено след проведено антибиотично лечение.

Продължава с навици за хранене>>>

Без преяждане

Няма да получите увиснал корем, ако обемът на порциите храна не превишава обема на двата ви юмрука за едно хранене. Забранете си бялата захар, бялото брашно и изделията от тях. Избягвайте газираните подсладени напитки, бирата и концентрирания алкохол. Активните спортисти, на чиито тела всички се възхищаваме, спортуват и не употребяват този вид хранителни продукти. Избирайте храните, които ви харесват, но се стремете да постигате балансирано хранене. Добър начин за оптимизиране здравето на червата е консумацията на традиционните храни, получени чрез ферментация (кисело мляко, кисело зеле).

Каквото и отпускане на тъканите да се получава с годините, обичайте се такива, каквито сте! Няма нищо по-възхитително от жена в добро настроение, с усмивка, чувство за хумор и голямо сърце, независимо от възрастта. 

Свързана статия: