При рязко отслабване гърдите също "отслабват". Много жени са били изненадвани, когато с редукцията на теглото загубват и хубавия си бюст. Затова, ако искате това да не се случва, не се подлагайте на драстични диети. Преценявайте какво предпочитате, дали да имате минус килограми или да загубите от своята женска хубост. Най-добрият и естествен начин да поддържате стегнати и повдигнати гърдите е да се храните пълноценно и да пиете достатъчно течности, като спазвате универсалните съвети за добър тонус на тялото като цяло.  

За възстановяване на формата на гърдите и еластичността им след кърмене, правете масажи на гърдите с мека четка от естествен косъм, без да се закачат зърната. Най-нежно това може да стане със струята на душа, като душът се движи върху гърдите в кръг 2-3 пъти.

За да се подобри кръвоснабдяването и кожата да се стегне, правете редуващи душове с топла и със студена вода по няколко пъти. Ако обичате парните бани и сауната, винаги завършвайте със студен душ.

Подхранвайте кожата на гърдите с бадемово масло или зехтин като втривате в гърдите с нежни и плавни кръгове. Движенията трябва да завършват към шията. Разбира се, може да опитате и със специализираната козметика за стягане на бюста.

Визуализацията помагат за всяка желана промяна в тялото. Много е хубаво всяка вечер да заспивате с мисълта, че имате красив бюст. Представяй си как бихте се чувствали с предишния си по-стегнат бюст.

Правете упражнения с гирички по 1 кг във всяка ръка. Протегнати ръцете напред, обтягайте бавно и едновременно встрани двете ръце. Върнете ръцете по обратния път до изходно положение. Упражнението правете бавно. Във фитнес зала може да поискате съвет от инструктор какви упражнения са подходящи за жени. 

Повдигнат бюст може да имате, когато държите гърба си изправен. Затова правете упражнения, с които да изградите добър мускулен корсет. Плуването помага да изправите гърба, а също така овлажнява и подобрява еластичността на кожата на цялото тяло.