Петък е работен за много от нас. Можем ли да заобичаме понеделниците в офиса през лятото, когато не ни предстои излизане в отпуск скоро?

Ето няколко съвети за повече оптимизъм:  

В оставащите часове до края на работния петък вдигнете телефона и си насрочете среща за обяд или кафе, която сте отлагали досега, именно в идващия понеделник. Това бих го определила като хитринка, която ще ви накара да очаквате работната седмица с желание.

Отметнете нещо от задълженията ви за предстоящата седмица. Колкото и непродуктивни да се чувствате в петък следобед, отговорете поне на някой дълго отлаган имейл, с което ще разтоварите следващия понеделник от неразрешен проблем.  

Прегледайте графика си и подчертайте важните предстоящи събития в седмичния си календар. По този начин ще се освободите от съмнението "Дали не пропускам нещо?”, която естествено би угнетявало почивката ви през съботния и неделен ден.

За да започнете с положителна нагласа в понеделник, напишете списък със стресорите в работната ви среда. Когато ги видите черно на бяло със сигурност ще намерите начини да ги промените.

Събудете детето в себе си. Направете си малко "съкровище" в чекмеджето - шоколадов бонбон, банкнота, снимка от миг на забавление. В понеделник сами ще го откриете с много приятна изненада. 

Дайте си оценка за простиженията и се успокойте, че не сте живели напразно. Задайте си въпроса: "Какви са мечтите ми?" Не забравяйте, че и минималната промяна се отразява добре. Бъдете по-смели!

Отворете музикалния плейлист в компютъра си, сложете слушалките и на фона на музиката, която ви "наелектризира”, изпълнете някои от съветите по-горе, така че краят на петъчния ден да ви донесе удовлетворителен завършек на работната седмица с весело очакване за прекрасен уикенд.