Дъждът не спира да вали, а летните дни неумолимо намаляват. Как да превърнем мрачното дъждовно време в приятно. Таблетът е истинско приятелче, където и да отидем, но повече положителни емоции може да си осигурите със следните забавни игри:

Извадете от шкафовете таблата, картите, шаха, пъзела, монополи, домино. Тези игри развиват и комбинативното мислене, и въображението. Един обещаващ начин да укротите недоволството си е да нарисувате картина върху картон с цветни фулмастри и с ножица да я нарежете вълнообразно на парченца. Така ще си приготвите вашия артистичен пъзел.

Играйте на "горещо-студено” като скриете някакъв предмет вкъщи. На въпросите за качествата на предмета и къде се намира, отговаряйте само с "горещо", ако са близо до истината. Съответно - със "студено", ако се отдалечават или описанието няма нищо общо, с това което търсят. Намирането му трябва да носи награда, разбира се. 

Импровизирайте домашен боулинг в коридора. Нужни са ви няколко празни пластмасови бутилки от безалкохолни напитки и мека топка. Ако имате запазени капачки, за да не падат бутилките сами, ги напълнете с малко вода. Изрежета пътечка от вестници и ги залепете с тиксо към пода. Боулингът е готов и започнете състезанието с измислени от вас правила. 

С повече хора може да играете на "горещ картоф” като седнете един срещу друг и започнете да си подхвърляте много бързо топка или хартия, смачкана на топка. Идеята е да се освободите възможно най-бързо от топката, все едно ви подават горещ картоф, а той пари. Бързо го подхвърлете на друг. Който изпусне "картофа", изгаря. Останалият последен в играта е победител. 

Смехът ви е гарантиран, ако със затворени очи поставите мустаците на капитан Хук върху надуваема топка с изрисуваното от вас лице на пирата. Изрежете няколко броя "мустаци” за всеки един от участниците в играта. Целта е със завързани очи да залепите мустаците на лицето му. Закрепете топката-лице, така че да виси от тавана в най-просторното място в детската стая или дневната. Върху "мустаците” сложете двойнолепящо тиксо или парченце тиксо навито на руло. Преди да тръгне да ги лепи всеки участник трябва да се завърти около себе си. Ваканцията е за това и родителите да събудят детето в себе си.

Ще видите колко забавни и интересни ще се окажете в очите на своите деца, ако се включите в техните игри.