
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.
Невалиден имейл!

Случаите на инфаркти и инсулти намаляват след широката забрана на трансмазнините в окръзи на американския щат Ню Йорк, демонстрирайки потенциала й.
Частично хидрогенираните мазнини се съдържат масово в продуктите от хранително-вкусовата промишленост като бисквити, кексове, пасти, торти, вафли, маргарини, хамбургери, крекери, както и в пържените картофи и храни във веригите за бързо хранене.
Трансмазнините са с научно доказан двоен вреден ефект върху човешкото здравето, защото увеличават лошия (LDL) холестерол и намаляват добрия (HDL) холестерол в кръвта, увеличавайки по този начин риска от сърдечносъдови проблеми.
Случаите на пациенти в болниците с инсулт и инфаркт са намалели с 6% в окръзите на щата, спазващи забраната за трансмазнини, сочат резултатите от изследването на кардиолога д-р Ерик Бранд от университета Йейл в "JAMA Cardiology".
-
Мисъл на деня от Волтер
Мисъл на деня
-
Тайната за перфектно селфи
Лайфстайл
-
Мисъл на деня от Тристан Бернар
Мисъл на деня
-
Още едно звездно бебе е на път: Даниел Крейг и Рейчъл Уайз очакват наследник
Лица
-
47-годишна баба и майка на 4 деца се състезава за короната "Мис Максим Австралия"
Красота
-
Тази жена е толкова отвратена от "перфектните" снимки в Инстаграм, че разобличава фалша
Красота
-
Тайната за перфектно селфи
Лайфстайл
-
20 илюстрации, разкриващи невероятното усещане да бъдеш лудо влюбен
Артbox
-
На 68 г. Ричард Гиър каза "да" за трети път на по-млада и "хубава жена"
Лица
-
Белла и Йоланда Хадид: дъщеря и майка с един и същи бански – на коя й отива повече?
Лица
За да коментирате, трябва да влезете в профила си или да се регистрирате.