.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

Истината за вредата от трансмазнините

Евгений Милов | преди 17 седмици
трансмазнини
Снимка: iStock
Случаите на инфаркт и инсулт намаляват след забраната на частично хидрогенирани мазнини

Случаите на инфаркти и инсулти намаляват след широката забрана на трансмазнините в окръзи на американския щат Ню Йорк, демонстрирайки потенциала й.

Частично хидрогенираните мазнини се съдържат масово в продуктите от хранително-вкусовата промишленост като бисквити, кексове, пасти, торти, вафли, маргарини, хамбургери, крекери, както и в пържените картофи и храни във веригите за бързо хранене.

Трансмазнините са с научно доказан двоен вреден ефект върху човешкото здравето, защото увеличават лошия (LDL) холестерол и намаляват добрия (HDL) холестерол в кръвта, увеличавайки по този начин риска от сърдечносъдови проблеми.

трансмазнини
Снимка: iStock

Случаите на пациенти в болниците с инсулт и инфаркт са намалели с 6% в окръзите на щата, спазващи забраната за трансмазнини, сочат резултатите от изследването на кардиолога д-р Ерик Бранд от университета Йейл в "JAMA Cardiology".

Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите
Къде /ще/ ходите на море?