Оказва се, че жените водим мъжете по още един параграф, а именно – продължителността на оргазма. Изследване, проведено от американски учени (при това - с помощта на скенер), установило, че женският оргазъм продължава цели 15 секунди. Това е два пъти повече, отколкото при мъжете.

По-интересно е как точно бил проведен експериментът: учените поискали от жените да се самозодоволяват и при всеки оргазъм да вдигат ръка. Случвало се някои от дамите да вдигнат ръка повече пъти по време на един сеанс и то само няколко секунди, след като са дали знак, че са "свършили", съобщава БГНЕС.

"Така разкрихме, че вълните на удоволствието, които обхващат женското тяло по време на оргазма, са толкова силни, че нервната система започва автоматично сама да ги изключва, така че жените да не могат да осъзнаят болката, която се появява при оргазма", казва ръководителят на изследователския екип проф. Бери Комусаурик.

Оргазмът влияе на 30 различни части от женския мозък и сред тях са и тези, които отговарят за емоцията, допира и удоволствието. Учените споделят още, че това изследване ще им помогне в работата с жени, които трудно достигат до оргазъм или пък изобщо не изпитват удоволствие от секса.