Сексът намалява кръвното налягане

Високото кръвно поставя под напрежение кръвоносните съдове, което води до здравословни проблеми. Това може да доведе до проблеми с ерекцията при мъжете и слаба възбудимост, и неспособност да се достигне до оргазъм при жените. Изследвания са доказали, че хормонът тестостерон помага да се намали кръвното след секс.

Сексът намалява рисковете от сърдечни болести

Сексът наистина намалява риска от сърдечни удари и болести при мъжете. Според едно изследване, при мъже, които са правили секс веднъж в месеца, вероятността да имат сърдечни проблеми е били 45 процента по малка. Предполага се, че мъжете в по-добро здраве имат по-голямо либидо и могат да правят повече секс, което пък отново укрепва здравето им и така кръгът се затваря.

Сексът подобрява състоянието на зъбите

Семенната течност съдържа минерали като калций, магнезий и цинк, каквито се съдържат и в пастите за зъби. Така че не забравяйте да прошепнете на приятелката си в разгара на екшъна: "Мило, чете ли за калция, който мога сега да ти подаря?"

Сексът е добре срещу рак на простатата

Това все още е въпрос на спорове. Според някои изследвания, редовният секс “прочиства” всички канцерогени, дебнещи в простатната жлеза и по този начин се ограничават рисковете от рак. Друго проучване пък доказа, че честият секс при мъжете между 20-30 години увеличава риска от подобни заболявания. В крайна сметка, има само едно правилно решение - правете повече секс.

Сексът намалява рисковете при бременност

Това е за мъжете, които ще стават бащи. Честият секс по време на бременност може да намали рисковете от развиване на сериозно усложнение, наречено прееклампсия, която може да доведе до изтръпване на крайниците, главоболие, гадене и дори гърчове при жените. Протениът в спермата, наречен HLG-A, може да регулира имунната система на жените и да помогне да няма такива проблеми.

Сексът подобрява оплодителната система

Според изследване на Австралийския център за оплождане, мъже, които еякулират всеки ден в продължение на седмица, имат по-качествена сперма в края на седмицата. Вероятно това се дължи на факта, че честият секс означава, че спермата е прекарала по-малко време в тестисите и няма време да се повреди.