Ако любовта е истинска, а хората достатъчно грижовни, тя няма да приключи никога. Любовта не е това, което описват в любовните романи, нито това, което показват от малкия екран. Точно заради тези представи ни се иска да вярваме, че тя винаги е лесна, а краят е щастлив. И дори всъщност няма край, а добро начало. Истината обаче е, че любовта се като цвете - нуждае се от много грижи, внимание и светлина, за да цъфти и да живее. Някои от нас са доволни, когато изградят стабилна връзка и стъпват върху тази основа за бъдещето си. Точно това обаче може сериозно да застраши отношенията. Другият човек не е даденост и ние трябва непрекъснато да го печелим, колкото и да сме сигурни в чувствата и верността му.

Разликата между мъжете и жените, когато спират да обичат

Мъжете обикновено споделят на партньорката си какво не е наред във връзката им и какво ги притеснява. Проблемът е, че повечето жени просто не са готови да чуят това и приемат информацията като желание да бъдат манипулирани.

Жените са много по-сложни същества по отношение на емоциите, отколкото мъжете. Което не означава, че единият пол е по-добър от другия. Напротив, това означава само, че женските умове са устроени така, че да разглеждат всеки детайл подробно, докато мъжете се фокусират върху основните неща. Мъжете са по-дискретни от жените. 

Какво кара мъжете да напускат жените:

1. Ако жената е твърде обсебваща и досадна. 

2. Ако жената има изкривено разбиране на това как да демонстрира чувствата си. Тя иска да го придружава, където и да е. Отменя си плановете заради него и очаква той да направи същото. 

3. Когато жената е несигурна във връзката си. Мъжете смятат, че една жена, която държи да диша във врата на партньора си, е жена, която няма личен живот.

4. Ако постоянно повтаря на мъжа си, че е сладък. Мъжете не го намират за толкова очарователно, колкото звучи в нашите уши. 

5. Жената, която постоянно прави драми. Мъжете не знаят как да се справят с драматични емоции.

6. Когато жените са негативни. 

7. Ако се чувства неоценен.

8. Ако трябва да поеме твърде много отговорности.  

9. Ако не се чувства сексуално удовлетворен. Каквото и да си говорим, интимните ласки са важна част от близостта между мъжа и жената, независимо от продължителността на връзката.

10. Постоянните дребни забележки са именно малкото камъче, което обръща колата. Натякванията, заяжданията за неща от ежедневието, споровете за не вдигнат капак на тоалетната чиния - това са дреболиите, които вгорчават живота на мъжа.