60% от двойките не са удовлетворени от отношенията си. Thinkstock / Guliver

Близо 63% от хората признават, че има какво да се направи за подобряването на любовния им живот, а 39% от анкетираните смятат, че по-добре ще бъде да напуснат партньорите си.

Проучване, в което участват 3000 британски двойки, показва, че липсата на секс, спонтанност и романтика правят трудна “поддръжката“ на любовните отношения.

25% от двойките твърдят, че заниманията в спалнята са по-скоро повърхности, отколкото “перфектни“. Повече от половината анкетирани казват, че техните партньори вече не са толкова привързани и въодушевени, както в началото на връзката.

На 33% от двойкитеим липсва спонтанността във връзката като организиране на непланирано романтично пътуване, приготвяне на любимото ястие на половинката им или подаряване на букет цветя без повод. Според експерти тъжен е фактът, че само за един месец хората започват да чувстват партньора си като даденост.

19% от двойките вече не искат едно и също от бъдещето, а 13% от тях признават, че не си обръщат достатъчно внимание. За 16% ябълката на раздора се крие в липсата на общи теми за разговор. 46 на сто от анкетираните желаят да правят секспо-често, а 45% искат половинките им да бъдат по-авантюристични в леглото.

Един от всеки 10 души вече не се доверява на партньора, което не е учудващо, имайки предвид факта, че 16% от хората са имали връзкаили са прекарвали нощта с някой друг.