В модерните времена, в които живеем, почти няма сфера, която да не е изследвана и проучена обстойно. Всичко свързано с женската генетика, физика и психика се основата на научни анализи и доклади. А женските устни пък са обект на изследване от Jilly Eddy, която е авторка на книгата Lipsology, което на български може да намери своя акуратен превод в думата устнология – начин за разчитане на личността чрез отпечатъците от червило, които оставят устните. И така - да видим какви сте вие, вашата колежка или приятелка - започвайте да си искате целувки, а след това обсъждайте заедно дали авторката е права...

Жената с вълнисти устни
Вълнистото очертание на горната устна означава спонтанна и креативна личност, чийто въображение няма граници. Извитата във формата на буквата V горна устна издава романтична същност, а също и добър вкус към изисканите вина. Възможно е притежателките на такива устни да се справят чудесно и дори отлично в кухнята.

Жената с малко пространство между устните
Малкото пространство между устните издава чувствителна натура, която не обича да демонстрира чувствата си публично. Всичко трябва да става само и единствено пред любимия. Също означава, че сте голям инат – знаете какво искате и знаете как да го постигнете.

Жената с диамантен отпечатък
Диамантеният отпечатък на устните (заради формата) не може да прикрие една успяла личност, която обича да се раздава на хората. Дебелите долни устни подсказват за вас, че се справяте отлично, когато комуникирате с различни хора, особено, ако те са деца.

Жени с устни във формата на „О”
Жените, склонни често да извиват устните си във формата на буквата „О” се справят чудесно във воденето на преговори. Ако искате увеличение на заплатата, то обезателно изпратете колежката с о-образни устни да говори с шефа. За тези жени се отнася също и широко скроеният характер и разкрепостеност.

Жени със сочни и кръгли устни
Освен, че са страстни натури, жените със сочни и кръгли устни ненавиждат конфликтите, така че ако имате сред приятелките или колежките такива, по-добре не ги замесвайте в нищо, като им разказвате най-новите клюки. Те просто са радостни, когато виждат, че близките им хора са добре и също се чувстват щастливи. Ако горната и долната устна не се докосват, това е знак за екстровертна личност, която мрази скуката.