Последните проучвания показаха, че мъжете харесват руси, синеоки жени, които притежават собствено жилище. Ако не сте сред представителките на нежния пол, притежаващи тези качества, то тогава можете да намерите себе си сред типажите жени, които силно допадат на мъжкия вкус.

бележкаМис „Позитивизъм”
Жената тип сладурана е позитивна личност, винаги имаща адреналин в излишък, готова да го сподели с половинката си. Винаги е щастлива, когато вижда любимия човек, усмихва се и никога не скрива чувствата си. В натовареното ни ежедневие тази „порода” жени се срещат изключително рядко. А всички знаем, че редките неща се ценят най-много.

бележкаМис „Равенство”
Този тип жени са истински феминистки, но не от онези радикалните, които мразят мъжете, или псевдофеминистките, за които равенство означава: „искам равни права и еднакво заплащане с това на мъжете, но все пак те са тези, които трябва да платят сметката”. Този тип жени истински харесват мъжете и осъзнават, че равенството означава такова във всичките му аспекти – да си поделят сметките и да поемат половината от отговорностите.

бележкаМис „Сексуалност”
Не сме си и помисляли, че мъжете могат да минат без този тип жени, които обичат силната част от човечеството и не могат без секс. Но забележете – те не се продават и не манипулират мъжете, просто им харесва да се „боричкат” под чаршафите с любимия, по всяко време, без откази, главоболия и оправдания. Мис „Сексуалност” не трябва да се бърка с жени, страдащи от нимфомания.

бележкаМис „Най-добър приятел”
Това е жената, с която мъжете споделят сходни интереси и са в пълна хармония - заедно ходят на мачове, харесват едни и същи неща, слушат заедно музика. Прекарват само 5 минути с нея и осъзнават, че я познават от години. Винаги се усмихва и се обажда само за да каже „здрасти” на любимия, който много й липсва.

бележкаМис „Всичко трябва да е ясно”
Тя познава силата на думите, знае и кога и как да ги използва. Винаги казва това, което мисли без да увърта и да си мърмори под носа. Ако каже, че ще направи нещо, то тя ще го направи точно така, както е заявила. Ако съществуват неизяснени въпроси и недомлъвки с любимия, тя ще вдигне телефона и ще ги изясни на часа. С такъв тип жени на мъжете не им се налага да гадаят какво мисли отсрещната страна. Това е и основната причина силните половинки да харесват такива жени.

Мненията  на силния пол са подбрани и обобщени от мъжкото онлайн списание AskMen.com и цитирани от ivillige.com.