Твоят смартфон може би прави пропастта между теб и половинката ти по-голяма, отколкото предполагаш. Ново изследване , направено от сайта victoriamilan.com, където можеш да намериш алтернатива на брака или връзката си (т.е. точното място за изневяра), стигнало до изводите, че почти половината от изневеряващите са били подтикнати да направят крачката, защото тяхната половинка прекарва прекалено много време, разцъквайки телефона или таблета си.

Основните проблеми в една връзка >>

45% от общо 6000 потребители на сайта са заявили, че това е основната причина, която ги е накарала да изневерят. Две трети пък споделили, че нямало да се занасят с други хора, ако не била „помощта” от интернет и новите технологии.

„Като всяко друго нещо, което подобрява начина ни на живот, технологиите са нож с две остриета”, заявава изпълнителният директор на сайта за изневери Сигурд Видал.

10 неща, които никога не трябва да правите в любовта >>

Това не е първото изследване, което показва пагубния ефект на новите технологии върху връзките и отношенията между хората. През октомври учени откриха, че непрекъснатото писане на съобщения е свързано с незадоволеност от връзката, както при мъжете, така и при жените.

Така че – умната с телефоните и компютрите!