Той иска да разнообразите сексуалния си живот, предлага да пробвате с нови пози и (о, боже!) дори странни предмети. Вие, ядосана от разкрепостеността му, го наричате „животно”. Внимавайте в подбора на думи, защото някои животни наистина имат странни сексуални навици.

Знаете ли например за девствения пояс на змиорките и оранжевите паяци? А как се размножават жабите Ринодерма Дарвин? Ето няколко интересни факта за сексуалното поведение и любовните странности на някои от обитателите на планетата Земя.

След полов акт мъжката змиорка уплътнява половото отверстие на женската със секрет, отделен от бъбреците. Този секрет служи като девствен пояс и пази женската от набезите на другите мъжки змиорки. От друга страна, това запечатване дава гаранция, че тя ще бъде оплодена именно от първия, с когото се е чифтосала. Оранжевият паяк „заключва” половинката си по същия начин.

Мъжката жаба Ринодерма Дарвин, обитаваща южните брегове на Чили, скрива в гласовите си торбички яйцата, които женската е снесла. Те стоят там, докато се излюпят попови лъжички. Всяка от тях се сраства с вътрешната част на устната кухина на бащата и така се храни. Когато поотраснат (след около 70 дни), баща им отваря уста и те излизат навън.

Морското конче е единственият представител на фауната, при който забременява и ражда мъжкият. В периода на размножаване женската плува около мъжкия и с помощта на особен придатък вкарва яйцата си в специална камера торбичка, в корема на мъжкото морско конче. Там той ги опложда и след време се раждат малките морски кончета.кончеСкорпионите също имат интересен ритуал за чифтосване. Мъжкият изхвърля семенната си течност върху равна повърхност, а женската се плъзва по нея. Мъжкият трябва бързо да избяга след чифтосването, защото в противен случай женската го изяжда. Родените малки скорпиончета са съвсем крехки и с мека черупка. Затова те живеят на гърба на майка си, докато се втвърдят.

По време на чифтосване женската богомолка, която е по-голямата по размери, държи с предните си крачета мъжкия, и постепенно изяжда главата му. Сексуалното желание на мъжкия обаче е толкова голямо, че той въпреки това не прекратява акта.

богомолка

 

При някои видове кърлежи мъжкият помага на майка си при новото раждане, като се държи като истинска акушерка. Със задните си крака той хваща малките си сестри и ги издърпва. Това, което е още по-странно, е, че той се чифтосва с тях, но стои винаги близо до майка си, в случай, че й потрябва помощ.

Блатните двуутробни мишки пък умират след чифтосване. В периода на размножаване, те забравят дори да ядат, защото са концентрирани върху половия акт. Ето на това му се казва секс до смърт!