Предпочитате да правите секс след вечеря, когато чиниите са измити и кухнята подредена, а той не може да чака толкова дълго? Сутрин мислите само за чаша горещо кафе, а той за малко "креватна гимнастика"? Фактът, че понякога се разминавате в желанията си, не означава, че сексуалният ви живот е провален. Експертите твърдят, че е напълно нормално щенията на двамата партньори да се проявяват по различно време от денонощието. Ето няколко съвета за това как да преодолеете различията:

Ах, този сутрешен секс...

Първото нещо, за което той мисли сутрин, е секс. Вие обаче искате веднага след събуждане да се заемете със задачите си за деня. А и не се чувствате достатъчно секси, когато не сте измили събите си и не сте сресали косата си.

Решението: Споразумейте се да правите секс рано сутрин веднъж или два пъти седмично. Във въпросните дни навийте вашия будилник 20 минути по-рано, за да имате време да се освежите. Ако пък се притеснявате да не закъснеете за работа, обяснете му, че удоволствието трябва да бъде краткотрайно. Пробвайте да спестите малко време от сутрешния душ или закуската, но дръжте на думата си, когато сте обещали секс за добро начало на деня.

Секс по време на менструация

Ако по време на месечния ви цикъл хормоните ви бушуват и всичко, за което можете да мислите, е секс, обяснете това на партньора си. В случай че той не е много склонен на подобно изживяване,  правете секс в началото и в края на менструалния период, когато цикълът ви е по-слаб.

Нощната птица и поспаланкото

Когато угасите лампата в спалнята, вашата сексуалност моментално се пробужда. Той обаче заспива преди дори да сте му намекнали, че искате секс.

Решението: Просто си легнете по-рано от обичайното, докато и двамата все още имате сили за гимнастика в леглото.

Преди или след измиването на чиниите?

Вие предпочитате кухнята ви да е почистена след вечеря, преди да се насочите към спалнята, но той е готов да разкъса дрехите ви, веднага след като е преглътнал последната хапка от вкусната вечеря?

Решението: Обяснете на партньора си, че за да му се отдадете изцяло, трябва да знаете, че всичко у дома е наред. После вкарайте в действие закачки като: всеки съблича по една част от дрехите си за всяка задача, изпълнена от половинката. Така, докато приключите с почистването, вече със сигурност няма да мислите само за реда.

"Тук и сега" или "в подходящия момент"?

Той е готов за секс навсякъде и по всяко време. Вие обаче предпочитате да почдберете точния момент, когато вече сте си взели душ, леглото е оправено и свещите горят.

Решението: Обяснете на партньора си, че имате нужда от малко време да се настроите за секса. Добре е обаче да го направите свидетел на тази подготовка. Влезте заедно под душа или, ако предпочитате да се къпете сама, повикайте го само за да изтърка гърба ви.

Авантюризъм или консервативност?

Партньорът ви иска да правите секс на необичайни места, където може някой да ви хване (в колата, в банята на къщата, където сте отишли на вечеря). Вие предпочитате комфорта на спалнята.

Решението: Напрежението от секса на обществени места кара мозъка да произвежда повече допамин, който пък увеличава възбудата. Имайте предвид, че желанието за "опасен" секс съвсем не предполага, че партньорът ви е маниак или не харесва "упражененията" в спалнята. Ако не можете директно да се впуснете с някакво истински рисковано начинание, пробвайте първо да правите секс на дивана или на пода в кухнята. Така хем той ще е доволен от смяната на обстановката, хем вие ще се чувствате уверена, защото сте у дома.

Сексът след скандал

Той винаги намира за най-подходящо да оправяте отношенията си под завивките, но вие не можете да отдадете на удоволствието, докато още сте разстроена или ядосана.

Решението: Не си втълпявайте, че партньорът ви е безразличен към причината за караницата, само защото иска секс веднага след това. На мъжете просто им е по-лесно да превръщат гнева във възбуда. Ако вие наистина не можете да си легнете с него в такъв момент, обяснете му го. Имайте предвид обаче, че сексът в подобни ситуации наистина редуцира стреса.

Разнообразието и рутината

Вие искате да разнообразите сексуалния си живот (със секс играчки или изпълнение на роли), но той се придържа стриктно към стандартния полов акт.

Решението: Заедно направете списък с нещата, за които сте чували, но никога не сте правили, макар много да ви се иска. След това срещу всяка точка напишете "да", "не" или "може би". Започнете с практикуването на нещата, които и двамата одобрявате, оставете недопустиомите настрана (поне за момента), а за останалите преговаряйте.