Дейвид Бекъм може би е един от големите късметлии мъже – няма как жената до него да му омръзне, защото Виктория Бекъм сменя прическата и гардероба си почти всеки месец. Може би затова и връзката им все още продължава (колкото и нехарактерно да е това за един секси футболист), а имат и цели четири деца. Едва ли скучае с такава жена – и в леглото, и навън или където и да е. Представете си само - излиза на тренировка, кестенявата Вики го целува на вратата, връща се и го посреща блондинка. И пак е Вики.

Трейси Кокс, известен секскоуч, телевизионна водеща и писателка, счита, че разнообразието – и в сексуалните пози, и във външния вид, е това, което може да предпази една моногамна двойка от това да си омръзнат.

Експеримент „Жената хамелеон”

Руската журналистка Виктория Исаева решава да направи експеримент, като промени визията си и внимателно наблюдава има ли промяна и в интимните й отношения с нейния партньор.

Смяна първа: от брюнетка в блондинка


Превръщането в блондинка е класическа промяна. Виктория (не Бекъм, руската журналистка) не се решава коренно да промени цвета на косата си, но избира качествена перука с платинен цвят. Светлата коса променя целия й светоглед. Не ви се вярва? Опитайте! Каква промяна наблюдавала у себе си – искало й се да се смее, да примигва кокетно, да говори глупости, да се закача.
Любимият й явно не бил особено впечатлен (или поне не бил чувал мита за хиперсексуалността на блондинките), защото когато отишли в спалнята, той… си пуснал мач по телевизията. Вики минала в атака и решила да коментира играта, като истинска блондинка – неразбираща и не знаеща. Осъзнал, че няма да има възможност да се наслади на мача, любимият й решил да действа. В дневника на експеримента Вики отбелязва, че сексът този път бил значително по-бавен, спокоен и нежен.

Изводът: Към блондинките мъжете се отнасят много по-щадящо в леглото, отколкото към брюнетките. Може би русата коса пробужда някакъв инстинкт на защитник у мъжа.

Смяна втора: червенокосото бедствие


На следващата среща Вики се превръща в червенокоска. Също с помощта на перука, разбира се. Огнените къдрици я правят по-смела, иска й се да наруши всички забрани в секса. Промяната у нея води до промяна и у любимия й. Коренна. Той й предлага да си направят секси игра от вида учителка и палав ученик. Нощта била наситена на емоции и въображение.

Изводът: Червеният цвят на косата води до удвоена активност и енергичност и у двамата партньори.

Резултатите от секс експеримента са учудващи и за самата авторка. Тя започва опита си с нагласата, че мъжете обичат разнообразието и промените ги правят още по-щастливи в леглото (виж началото на статията и случая Виктория Бекъм). Оказва се, че повече от разнообразието и сексуалните експерименти мъжете обичат стабилността. Или поне с нейния мъж е така. Той й признава, че ако нейните промени не са само временни, а постоянни, би бил доста разочарован.

Евгения Шацкая, автор на много статии в областта на сексуалните отношения и психологията, пише, че трябва да се променяме, но да не изневеряваме на себе си. Това е главният принцип на идеалната любовница. Когато се променя, жената държи мъжа в напрежение – той не знае какво го чака в следващия момент. А това да си спомня с каква коса е била тя предния ден, с каква ще бъде утре, кой се крие зад големите черни очила понякога доста го изнервя.

Генералният извод: Не е лошо да се експериментира, за да има разнообразие, но ако нещо не е счупено (т.е. нямате проблеми във връзката), по-добре не го ремонтирайте.