Когато жената е по-силната половинка във връзката – причини, проблеми и последствия

Често срещан модел дори и в днешно време е жената да бъде от влиятелно семейство и да разполага с много повече възможности от мъжа, който обикновено е красив и послушен.

За да изобразим по-добре този типаж двойки, ще ви запознаем с Юлия и Марк от „Секс по руски”.

@Юля е красива, амбициозна и с план за живота си за поне 10 години напред. Тя е от арменско влиятелно семейство. Баща й притежава молове и за него работи дори собственият й годеник – Марк.

Снимка: Instagram

@Марк няма семейство, няма и пари. Съвсем случайно съдбата пресича пътищата им с Юля и той бива примамен от идеала за семейство с красива жена и луксозен начин на живот. Това обаче започва да му тежи, да се чувства слаб и подтиснат.

Мъжът по начало е определен като глава на семейството. Ролята му е да бъде силен, да защитава любимите си хора и да им осигурява всичко, от което имат нужда. Когато жената го измести от тази роля, егото му бива потъпкано и той започва постепенно да се отдалечава от своята любима, тъй като е извън зоната си на комфорт. Жената не винаги осъзнава, че нейната роля е да бъде нежна и крехка, защото това дава криле на мъжа.

Днес те питаме:

Какво мислиш за мъжете, които жертват самочувствието си в замяна на комфорт и облагодетелстване от страна на семейството на своята половинка?